Site in RECONSTRUCTIE

Mi-am petrecut mare parte din viata, studiind dietele, modalitatile de curatare a organismului si influenta stilului alimentar asupara corpului si a psihicului uman.

  Inca din copilarie, am fost fascinat de natura, de puterea ei vindecatoare si ocrotitoare si de vitalitatea animalelor care sunt in stransa legatura cu ea. Intuitiv, am simtit ca sanatatea si starea de bine o dobandim atunci cand suntem in rezonanta cu natura. Din lipsa informatiilor si a unui cadru specific, nu am intarit aceasta legatura in adolescenta si asa am ajuns sa simt ce inseamna sa fi "rupt de natura". La varsta de 21 de ani, am fost nevoit sa imi schimb stilul de viata radical, deoarece corpul meu a ajuns intr-o stare de blocaj generalizat, suferind de constipatie cronica, imunitate foarte scazuta (eram racit aproape pe tot parcursul anului) alergii alimentare severe, energie foarte scazuta, memorie si putere de concentrare deficitare, toate acestea fiind nespecifice pentru un tanar de 21 ani. 

  Intrucat, niciun medic la carea am apelat nu putea sa-mi indice un tratament care sa dea rezultate sau mai mult, cauza problemelor de sanatate cu care ma confruntam, am inceput sa caut informatii si oameni care sa ma ajute sa inteleg de ce starea mea de sanatate este atat de precara si ce sa fac, pentru a-mi redobandi sanatatea.

  In acest fel, in primavara anului 2006, am intalnit omul care avea sa imi raspunda la toate intrebarile pe care le avem in legatura cu starea mea de sanatate si cel mai important, ce anume sa fac astfel incat sa imi recapat sanatatea. Acest om, este terapeutul Ioan Albescu caruia ii port recunostinta si multumire pentru impactul pe care l-a avut asupra mea si pentru ca mi-a ingaduit sa ii fiu aproape, astfel avand ocazia sa invat din experienta enorma pe care a acumulat-o pe parcursul anilor.

 Asa am ajuns sa renunt la terapiile clasice, bazate pe medicamente chimice (alopate) si indrumat de terapeut am inceput un alt fel de "tratament" bazat pe medicina holistica, cu impact pe cele trei corpuri, fizic, psihic si emotional. Am depasit faza initiala de scepticism cu repeziciune, deoarece din prima sedinta am primit raspunsuri la intrebari care ma framantau de ani de zile si printr-o explicatie simpla si pe intelesul meu mi s-a clarificat de ce eram in starea aceea precara de sanatate si ce anume trebuie sa fac. Am constientizat ca asta era, poate, ultima mea sansa la o viata normala. 

  Asa am inceput sa fiu atent la modul cum functioneaza corpul si mintea mea si prin munca si mobilizare si cu sustinerea avuta din partea terapeutului si a parintilor, carora le multumesc si pe aceasta cale, am reusit sa imi recapat sanatatea si cel mai important, increderea in mine si in faptul ca pot sa realizez tot ceea ce imi propun!!! 

  In urma acestei experiente si a intregului proces de redobandire a sanatatii, am acumulat un bagaj insemnat de informatii, informatii care cu trecerea timpului am realizat ca pot fi de folos si altor semeni aflati in suferinta si in necunoastere. Astfel, in anul 2008, am absovit cursul de Tehnician Maseor la Scoala Reflexovital din Sibiu si am inceput sa practic arta masajului, de la cel de relaxare, pana la cel terapeutic, de remodelare corporala si a reflexoterapiei "trecandu-mi prin maini" sute de oameni, pana in anul 2015. In acest timp am inteles tot mai mult din ce inseamna fiinta umana si cat de importanta este alimentatia si modul de viata echilibrat. Am realizat, ca tehnicile terapeutice aplicate extern, precum masajul si reflexoterapia nu sunt suficiente pentru restabilirea si sustinerea pe termen lung a sanatatii.           

   Astfel in anul 2014 am absolvit  cursul de Tehnician Nutritionist, organizat de ANATECOR si am inceput sa pun cap la cap informatiile acumulate si sa creez strategii alimentare, usor de pus in practica, raspunzand astfel nevoii celor doritori sa invete un stil alimentar si de viata, echilibrat. In acelasi an 2014 am inceput sa lucrez cu aparatul de biorezonanta QUANTUM, un dizpozitiv de mare folos in practica de zi cu zi, pana in anul 2019 cand am dobandit calificarea de Terapeut in terapii complementare si alternative cu specializarea Nutritie, Stil de Viata si Masaj si am achizitionat aparatul de biocomunicare (biorezonanta) de ultima generatie ZYTO Elite 5.0. In acest fel am crescut performantele programelor oferite clientilor cu care lucrez, prin dezvoltarea unui sistem care imi permite sa creez planuri alimentare personalizate  in functie de nevoile fiecaruia in parte. Zi de zi studiez informatiile noi aparute in domeniul nutritiei si a stilului de viata sanatos astfel incat clientii mei beneficieze de tot ceea ce este mai bun. 

    Din anul 2020 cu ajutorul tehnologiei de ultima generatie, am dezvoltat un sistem prin care pot sa imi ofer serviciile intr-un mod mult mai facil, astfel resursa cea mai importanta din ziua de azi - timpul - sa fie consumat cat mai putin si calitatea serviciilor sa ramana la acelasi nivel chiar mai mare. Cu noul sistem pot sa imi ajut semeni din orice oras din tara sau chiar din strainatate, in tari precum Germania, Elvetia, Anglia etc. chiar si Canada. Te-am facut curios? Mergi la sectiunea Consultatie Nutritionala si vei afla cum este posibil acest lucru.

   Motto-ul de mai jos este fundamentul pe care m-am bazat in procesul de redobandire a propriei sanatati si a starii de bine si tot pe el ma bazez in activitatea de zi cu zi cu cei ce apeleaza la serviciile mele. Sanatate multa!

"Fie ca hrana sa iti fie medicament si medicamentul  hrana." HIPOCRATE        

1/3

CONTACTEAZA-MA PENTRU O SEDINTA DE NUTRITIE SI STIL DE VIATA ONLINE:

Terapeut ALEXANDRU MARGINEAN


Telefon:  0748 313 205

                 
Email:     nutritie@alexandrumarginean.net


Skype:    nutritie@alexandrumarginean.net

Urmareste-ma pe:

  • w-facebook
  • w-blogger
  • w-rss

© 2023 by Taylor.R. Proudly created with Wix.com