DESPRE MINE

Mi-am petrecut mare parte din viata, studiind dietele, modalitatile de curatare a organismului si influenta stilului alimentar asupara corpului si a psihicului.

  Inca din copilarie, am fost fascinat de natura, de puterea ei vindecatoare si ocrotitoare si de vitalitatea animalelor, care, sunt in stransa legatura cu ea. Intuitiv, am simtit ca sanatatea si starea de bine o dobandim atunci cand suntem in rezonanta cu natura. Din lipsa informatiilor si a unui cadru specific, nu am intarit aceasta legatura in adolescenta si asa, am ajuns sa simt ce inseamna sa fi "rupt de natura". La varsta de 21 de ani, am fost nevoit sa imi schimb stilul de viata radical, deoarece corpul meu a ajuns intr-o stare de blocaj generalizat, suferind de constipatie cronica, imunitate foarte scazuta (eram racit aproape pe tot parcursul anului) alergii alimentare severe, energie foarte scazuta, memorie si putere de concentrare deficitare, nespecific pentru un tanar de 21 ani. 

 Intrucat, niciun medic, nu putea sa-mi indice un tratament care sa dea rezultate sau mai mult, cauza problemelor de sanatate cu care ma confruntam, am inceput sa caut, informatii si oameni, care sa ma ajute sa inteleg, de ce starea mea de sanatate este atat de precara si ce sa fac, pentru a-mi redobandi sanatatea. In acest fel, in primavara anului 2006, am intalnit omul care avea sa imi raspunda la toate intrebarile pe care le avem, in legatura cu starea mea de sanatate si cel mai important, ce anume sa fac astfel incat sa imi recapat sanatatea si sa imi ating potentialul fizic, psihic si emotional. Acest om, este terapeutul Ioan Albescu caruia ii port recunostinta si multumire pentru impactul pe care l-a avut asupra mea si pentru ca mi-a ingaduit sa ii fiu aproape, astfel avand ocazia, sa invat din experienta enorma pe care a acumulat-o pe parcursul anilor.

 

  Asa am ajuns sa renunt la terapiile clasice, bazate pe medicamente chimice (alopate) si indrumat de terapeutul Ioan Albescu, am inceput un alt fel de "tratament" bazat pe medicina holistica, cu impact pe cele trei corpuri, fizic-psihic si emotional. Am depasit faza initiala de scepticism cu repeziciune, deoarece din prima sedinta, am primit raspunsuri, la intrebari care ma framantau de ani de zile si printr-o explicatie simpla si pe intelesul meu, mi s-a explicat de ce eram in starea acea precara de sanatate si ce anume trebuie sa fac. Am constientizat ca asta era, poate, ultima mea sansa la o viata normala. 

  Am inceput sa fiu atent la modul cum functioneaza corpul si mintea mea si prin munca si mobilizare si cu sustinerea avuta din partea parintilor, carora le multumesc si pe aceasta cale, am reusit sa imi recapat sanatatea si cel mai important, increderea in mine si in faptul ca pot sa realizez tot ceea ce imi propun!!! 

  In urma acestei experiente si a intregului proces de redobandire a sanatatii, am acumulat un bagaj insemnat de informatii, informatii care cu trecerea timpului, am realizat, ca pot fi de folos si altor oameni aflati in suferinta si in necunoastere. Astfel, in anul 2008, am absovit cursul de Tehnician Maseor la Scoala Reflexovital din Sibiu si am inceput sa practic arta masajului, de la cel de relaxare, pana la cel terapeutic, de remodelare corporala si a reflexoterapiei pana in anul 2014. In acest timp am inteles tot mai mult, din ce inseamna fiinta umana si cat de importanta este alimentatia si modul de viata echilibrat, aplicat pe toate cele trei planuri, fizic-psihic si emotional. Am realizat, ca tehnicile terapeutice aplicate extern, precum masaju si reflexoterapia nu sunt suficiente pentru restabilirea si sustinerea pe termen lung a sanatatii. Astfel am absolvit in anul 2014 cursul de Tehnician Nutritionist, organizat de ANATECOR si am inceput sa pun cap la cap informatiile acumulate si sa creez strategii nutritionale, cat mai usor de pus in practica, raspunzand astfel nevoii celor doritori sa invete un stil alimentar, de viata, echilibrat. Tot din anul 2014 am inceput sa lucrez cu aparatul de Biorezonanta QUANTUM, un dizpozitiv de mare folos in practica de zi cu zi. Din 2012, am deschis Cabinetul de Terapii Alternative, unde am aplicat cu succes, metodele si cunostintele  terapeutice, insusite pe parcursul anilor, imbunatatind permanent tehnicile si metodele cu ajutorur carora sustin pe cei interesati de a avea o viata mai buna pentru ei si familiile lor.

"Fie ca hrana sa iti fie medicament si medicamentul  hrana."                                                                                                     HIPOCRATE

CONTACTEAZA-NE PENTRU O PROGRAMARE

Terapeut ALEXANDRU MARGINEAN


Telefon:  0748 313 205

                 
Email:     nutritie@alexandrumarginean.net
Skype:    

Urmareste-ne:

  • w-facebook
  • w-blogger
  • w-rss

© 2023 by Taylor.R. Proudly created with Wix.com