Povestea mea

  Din copilărie am fost fascinat de natură și am observat că totul in jurul meu funcționează după anumite reguli. Am văzut că o plantă sau un animal care erau scoase din mediul lor natural sau nu mai erau hrănite corespunzător, începeau să se degradeze. Planta începea să se ofilească și animalul se imbolnăvea. Dacă erau readuse în mediul natural și hraniți potrivit structurii lor, planta începea să înflorească din nou iar animalul își recăpăta vitalitatea și starea de bine.

  De atunci am intuit că și noi oamenii funcționăm după niște reguli foarte asemănătoare și că nerespectarea lor duce la boala și nefericire. Adolescența a venit și am început să simt ce înseamnă necunoașterea lor și impactul negativ al stilului alimentar nepotrivit. Am fost acel copil care era permanent răcit, cu alergii alimentare și permanent pe la medici. 

   La vârsta de 21 de ani, am fost nevoit să îmi schimb stilul de viață radical. Corpul meu a ajuns într-o stare de blocaj generalizat. Sufeream de constipație cronică, imunitate foarte scăzută, alergiile alimentare au devenit severe iar energia era din ce în ce mai scăzuta. Deloc normal pentru un tânăr de 21 ani. 

  Întrucât nici un medic nu putea să îmi indice un tratament care să dea rezultate sau să mă învețe ce să fac ca să îmi recapăt sănătatea, am început să caut răspunsuri în partea naturistă.

  Astfel, în primăvara anului 2006, am întâlnit omul care avea să îmi răspundă la toate întrebările pe care le avem în legătură cu starea mea de sănătate și cel mai important, ce anume să fac să îmi recapăt sănătatea. Acest om, este terapeutul Ioan Albescu căruia îi port recunoștință pentru impactul pe care l-a avut asupra mea și pentru că mi-a ingăduit să îi fiu aproape, având ocazia să învăț din experiența enormă pe care a acumulat-o pe parcursul anilor în domeniul medicinei alternative.

 

  Am depășit faza inițială de scepticism cu repeziciune, deoarece din prima ședința am primit răspunsuri la întrebări care mă framantau de ani de zile și printr-o explicație simplă și pe înțelesul meu mi s-a clarificat de ce eram în starea aceea precară de sănătate și ce anume trebuia să fac. Am renunțat la terapiile clasice și îndrumat de terapeut am început un alt fel de "tratament" bazat pe medicină holistică cu abordări pe cele trei planuri: fizic, psihic și emoțional.

  Astfel am schimbat stilul alimentar total și am început să fiu atent la corpul, mintea și emoțiile pe care le aveam. Prin muncă și perseverență și susținerea avută din partea terapeutului și a familiei, am reușit să îmi recapăt sănătatea și cel mai important, încrederea în mine și în faptul că pot să realizez tot ceea ce îmi propun! 

  În urmă întregului proces de redobândire a sănătății, am acumulat un bagaj însemnat de cunostiințe și cu trecerea timpului am realizat că pot fi de folos semenilor mei. Astfel, în anul 2008, am absovit cursul de Tehnician Maseor și am început să practic artă masajului. Masajul de relaxare, terapeutic și reflexoterapia. Am practicat până în anul 2015 "trecându-mi prin mâini" sute de oameni. În acest timp am observat că tehnicile terapeutice aplicate extern nu sunt suficiente pentru restabilirea și susținerea pe termen lung a sănătății fără schimbarea alimentației.

  Astfel din anul 2014 am început specializarea în domeniul nutriției. Apoi am pus cap la cap informațiile acumulate și am început să creez strategii alimentare pentru cei nevoiți sau cei dornici să învețe cum să implementeze un stil alimentar echilibrat în viață lor. Fiind într-o contiua căutare și îmbunătățire, în anul 2019 am dobândit calificarea de Terapeut în terapii complementare și alternative cu specializarea Nutriție, Stil de Viață și Masaj. În acest fel am dobândit noi informații, crescând performanțele programelor oferite.

    Din anul 2020 cu ajutorul tehnologiei de ultima generație, am dezvoltat un sistem prin care pot să îmi ofer serviciile într-un mod mult mai facil, astfel resursă cea mai importantă din ziua de azi - timpul - să fie consumat cât mai puțin și calitatea serviciilor să fie la un nivel înalt. Cu noul sistem pot să îmi ajut semeni din orice oraș din țară și din străinătate. Accesează secțiunea Consultație Nutritională pentru mai multe detalii. Te invit să îți rezervi o ședința de Consultație Nutritională și să începi să devii cea mi bună versiune a ta!

                                                                                                                                        Cu respect,

                                                                                                                                         terapeut Alexandru Ilie Mărginean

 

"Fie ca hrana sa iti fie medicament si medicamentul  hrana." HIPOCRATE        

.

Terapeut Alexandru Ilie Mărginean


Telefon:  0748 313 205

                 
Email:     nutritie@alexandrumarginean.net


Skype:    nutritie@alexandrumarginean.net

Urmărește-mă pe:

  • w-facebook
  • w-blogger
  • w-rss