De ce un alt stil alimentar?


Viata este o experienta extraordinara! In fiecare zi avem sansa sa invatam lucruri noi, sa cunoasteam oameni noi si in felul acesta avem parte de experiente care ne imbogatesc mental, emotional si spiritual. Aceste experiente ne ajuta sa ne transformam, sa ne depasim limitarile emotionale, mentale si fizice ele facand parte din ceea ce noi numim experienta umana.


Cu totii ne dorim sa petrecem cat mai mult timp pe aceasta planeta minunata , care ne sustine viata oferindu-ne mancare, apa si bioenergie, acestea fiind surse vitale pentru mentinerea echilibrului nostru biochimic.


De-a lungul istoriei, evolutia omului a facut ca modul prin care isi achizitioneaza hrana si o prepara, sa treaca prin diferite stadii: de la omul preistoric care isi petrecea cea mai mare parte din timpul zilei cautand hrana, parcurgand distante mari, depunand efort fizic sustinut, pana la omul modern, care nu mai este nevoit sa faca un efort fizic mare pentru a-si procura hrana. Aceasta tranzitie de la un efort fizic intens, la efort scazut pentru omul modern, a dus la o dereglare masiva a organismului, prin incetinirea metabolismului si acumularea de tesut gras si toxine. De aici rezulta ca, pentru a avea un organism sanatos este necesar sa fim atenti la raportul “ratie alimentara-efort fizic”.