De ce un alt stil alimentar?


Viata este o experienta extraordinara! In fiecare zi avem sansa sa invatam lucruri noi, sa cunoasteam oameni noi si in felul acesta avem parte de experiente care ne imbogatesc mental, emotional si spiritual. Aceste experiente ne ajuta sa ne transformam, sa ne depasim limitarile emotionale, mentale si fizice ele facand parte din ceea ce noi numim experienta umana.


Cu totii ne dorim sa petrecem cat mai mult timp pe aceasta planeta minunata , care ne sustine viata oferindu-ne mancare, apa si bioenergie, acestea fiind surse vitale pentru mentinerea echilibrului nostru biochimic.


De-a lungul istoriei, evolutia omului a facut ca modul prin care isi achizitioneaza hrana si o prepara, sa treaca prin diferite stadii: de la omul preistoric care isi petrecea cea mai mare parte din timpul zilei cautand hrana, parcurgand distante mari, depunand efort fizic sustinut, pana la omul modern, care nu mai este nevoit sa faca un efort fizic mare pentru a-si procura hrana. Aceasta tranzitie de la un efort fizic intens, la efort scazut pentru omul modern, a dus la o dereglare masiva a organismului, prin incetinirea metabolismului si acumularea de tesut gras si toxine. De aici rezulta ca, pentru a avea un organism sanatos este necesar sa fim atenti la raportul “ratie alimentara-efort fizic”.


Urmatorul pas pe care este necesar sa il facem atunci cand corpul nu ne mai poate sustine in aceasta calatorie pe care o numim “viata”, este acela de a elimina din dieta noastra alimentele care uzeaza organismul si care il “streseaza”, dezechilibrand raportul acido-bazic (PH-ul). Este bine cunoscut faptul ca virusii, bacteriile si parazitii traiesc in mediu acid, unde se dezvolta in voie consumand din nutrientii si celulele organismului uman, intoxicand corpul cu excretiile lor.


In tratatul sau “Vindecarea tuturor formelor de cancer”, Dr. Hulda Clark sustine ca toate bolile si afectiunile medicale, inclusiv cancerul, sunt un fel de infectie - si anume infectie cu paraziti. Toate bacteriile, ciupercile, virusii, si viermii intestinali sunt paraziti ce dauneaza grav sistemului imunitar, paraziti ce stau la baza dezvoltarii unor boli deosebit de grave precum cancerul.


Dupa ce am facut pasii de mai sus, ne vom indrepta privirile asupra alimentelor pe care le mancam. Aici ma refer la calitatea lor si la frecventa cu care le avem in dieta zilnica. Pentru a avea nutrientii necesari recomand consumul de fructe si legume proaspete, crude sau facute sub forma de sucuri, in cantitati cat mai insemnate. De asemena trebuie sa tinem cont si de cereale si oligoaginoase.


Daca avem un stil de viata alimentar compus din 80 % legume, fructe, cereale, oleaginoase si 20% proteina animala, organismul isi poate mentine raportul acido-bazic, in consecinta tot ceea ce inseamna paraziti, virusi si bacterii nu vor avea un mediu in care se pot dezvolta, iar noi ne vom pastra sanatatea. Reteta sanatatii perfecte este raportul acido-bazic din organism.


Pentru a afla starea actuala de sanatate si cum o poti imbunatati, te invit la o Consultatie Nutritionala.


Corpul nostru este extrem de inteligent, astfel incat procesele interne sunt structurate in asa fel incat e necesar sa mancam pentru a trai, si nu sa traim pentru a manca. Dar cati dintre noi stiu acest lucru si cat de mult il aplicam?Totul tine de alegerea noastra, insa daca facem acelasi lucru in fiecare zi, asteptand un rezultat diferit, sansele unei schimbari benefice sunt reduse sau inexistente.Terapeut Alexandru Ilie Mărginean


Telefon:  0748 313 205

                 
Email:     nutritie@alexandrumarginean.net


Skype:    nutritie@alexandrumarginean.net

Urmărește-mă pe:

  • w-facebook
  • w-blogger
  • w-rss